Buidheann Dhaoine aig Bùth MhicIllEathain
GAIRLOCHM_138

Gairloch Heritage Museum

ROS: Geàrrloch

bùthan; aodach làitheil; mullach tughaidh; togalaichean tughaidh

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Dealbh-camara de bhuidheann dhaoine a tha nan seasamh taobh a-muigh Bùth Iain MhicIllEathain ann an Geàrrloch. Tha togalach tughaidh a tha na stòr ri fhaicinn an taca ris a' bhùth, a tha dèanta le iarann preasach. <br /> <br /> 'S e coimhearsnachd iasgaich is croitearachd air cost an iar-thuath na Gàidhealtachd a th' ann an Geàrrloch, an loch goirid, a thug ainm don bhaile cuideachd. Tha am baile ri oir Bàgh 'Flowerdale', Bàgh a' Bhaile Mhòir, mar a chanas iad sa Ghàidhlig, a tha agus a bha na shàilean fasgach sa bheil acarsaid shàbhailte do bhàtaichean.<br /> <br /> Bha uaireigin grunn bhailtean beaga sgapte ann an Geàrrloch, oir mus do thogadh an rathad, an A832, ann an 1843, 's ann bhon mhuir a bu luaithe a gheibheadh tu ann. Aon uair 's gun deach 'fosgladh suas' a dhèanamh air, thàinig mòran luchd-turais Bhictòrianach ann a' lorg an 'Highland sublime'. Thàinig mòran dhiubh dhan sgìre air sgàth na Banrigh Bhictòria a rinn turas rìoghail dhan bhaile ann an 1877 fhad 's a bha i a' fuireach ann an Taigh-òsta Loch Ma-Ruibhe.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>