Seumas Robasdan, Clèireach Siorrachd
AB_WICK_ART_08
GALLAIBH: Inbhir Ùige
D.M. Sutherland
dealbh neach
James Robertson, County Clerk

Lorgar an dealbh seo de Sheumas Robasdan, Clèireach Siorrachd Ghallaibh bho 1930 gu 1958, ann an Talla Baile Inbhir Ùige. Chaidh a pheantadh le fear D.M. Sutharlanach. Fhuair e an uair sin obair ann an

Rugadh Daibhidh MacBheatha Sutharlanach, MC RSA LLD (1883-1973), neach-ealain, ann an Inbhir Ùige, Gallaibh agus fhuair e foghlam aig Acadamaidh Pulteneytown, Inbhir Ùige agus an dèidh sin rinn e ionnsachadh ann an ealain aig an Ionad Rìoghail, Dùn Èideann. Choisinn e duais sgoilearachd Charnegie agus fhuair e foghlam ann am Paris agus Madrid. Fhuair e an uair sin obair ann an Colaiste Ealain Dhùn Èideann.

Phòs e tè Dorothy NicIain ann an 1924. Bha e na Chaiptean ann an Rèisimeid nan Albannach Rìoghail rè an Dara Cogaidh far an do choisinn e MC agus chaidh ainmeachadh sna 'dispatches'. Chaidh an Sutharlanach air adhart gu bhithth na cheannard air Sgoil Ealain Gray, Obair Dheathain agus leig e dheth a dhreuchd ann an 1948. Chaidh LLD Urramach a thoirt dha le Oilthigh Obar Dheathain ann an 1953, agus bhiodh na dealbhan aige gu minig a' nochdadh ann an prìomh thaisbeanaidhean Albannach

dealbh neach

Wick Public Building Art