Clàr Comharrachaidh
AB_WICK_ART_21
Inbhir Ùige
Gallaibh an Ear
GALLAIBH: Inbhir Ùige
Commemorative Plaque

Tha an clàr comharrachaidh seo na chuimhneachan air mar a ghabh muinntir Ghallaibh ris an H.M.S Caimbeul rè Seachdain nan Long-chogaidh sa Chèitean, 1942.

Bha Seachdain nan Long-chogaidh na sgeama gus airgead a thogail gus daoine a bhrosnachadh ach an caomhnadh iad an cuid airgid an cunntasan an Riaghltais, leithid Buinn Cogaidh, Buinn Caomhnaidh, Buinn Dìon agus Teisteanasan Caomhnaidh. Dheigheadh airgead a phàigheadh a-steach aig Bancaichean air neo Oifisean Puist.

Thàinigeadh gu co-dhùnadh ann an 1942 gun deaghadh amas an sgeama-caomhnaidh fhoillseachadh mar sgeama anns am biodh luchd-caomhnaidh a' ghabhail ri lung-chogaidh. Chaidh amas-airgid a chur air dòigh a dh'fhòghnadh airson long-chogaidh a cheannach.

SCOTT-Class Destroyer Flotilla Leader a chaidh a cheannach bho Cammell Uachdaran Bhirkenhead sa Ghiblean 1917. Chaidh an long seo a thogail aig Gàrradh 849 air an 10mh den t-Samhain 1917 agus chaidh a cur air bhog air an 21mh den t-Sultain 1918. B' i an dara long sa Chabhlach Rìoghail air an robh an t-ainm seo, a chaidh a thoirt a-steach ann an 1796. Chaidh crìoch a chur air an obair air an 21mh den Dùbhlachd 1918 agus chuir i seachad bliadhnaichean ann an Loingeas a' Chuain Shiar suas gu ruige 1925 nuair a ghleidheadh i sna 'Reserves'. Chaidh a toirt air adhart bhon t-suidheachadh seo nuair a chaidh an Loingeas Gleidhidh Reserve Fleet a chur gu muir ann an 1939 agus chaidh gabhail rithe le coimhearsnachd Ghallaibh anns a' Chèitean 1942 mar thoradh air Seachdain Caomhnadh Nàiseanta nan Long-cbogaidh

Clàr Comharrachaidh

Wick Public Building Art