Prìomh Chathair an t-Seòmair Chomhairle
AB_WICK_ART_26

Na ceithir ainglean = a' toirt an aire ort
Tha an gràbhaladh den bhalach eadar na casan ris an aghaidh na bhrosnachadh ach am biodh mac aca

àirneis

Wick Public Building Art

Chithear an seo a' phrìomh chathair ann an Seòmar Comhairle Inbhir Ùige.<br /> <br /> Tha a' chathair seo tè de phaidhir chathraichean dèante à cabar daraich bho Chathair-eaglais Naoimh Mhagnas ann am Baile na h-Eaglaise, Arcaibh agus i air a dealbhachadh anns an aon stoidhle. Lorgar a' chathair seo anns an t-Seòmar Chomhairle, Talla Baile Inbhir Ùige. Lorgar an dara cathair ann an Cathair-eaglais Naoimh Joachaim. <br /> <br /> Chaidh a' chathair an Talla Bhaile a thoirt seachad le fear Iain Bruce, Bhatan do Chomhairle a' Bhaile an 1846.<br /> <br /> 'S e an samhlachas air a' chathair:<br /> An crùn a' samhlachadh Dhè<br /> An aghaidh as àirde = an deamhan<br /> An aghaidh anns a' mheadhan = thusa<br /> Na ceithir ainglean = a' toirt an aire ort<br /> Tha na gargoyles agus an gràbhaladh air gàirdeanan na cathrach Lochlannach; tha na litrichean snaidhte a' samhlachadh Isabella Bremner agus Coinneach Oag (feumaidh gun deach na cathraichean a chleachdadh aig a' bhanais aca.)<br /> Tha an gràbhaladh den bhalach eadar na casan ris an aghaidh na bhrosnachadh ach am biodh mac aca