Caisteal Dhùn Creige
GAIRLOCHM_385

Dealbh camara a' sealltainn Caisteal Dhùn Creige air oirthir an iar na Gàidhealtachd.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Gairloch Heritage Museum

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Dealbh camara a' sealltainn Caisteal Dhùn Creige air oirthir an iar na Gàidhealtachd.<br /> <br /> A' choimhead thairis air Baile oirthireach A' Phluic, chaidh Caisteal Dhùn Creige a thogail ann an 1866 le Sir Alasdair MacMhathain, a bha air beairteas mòr a dhèanamh bho mhalairt san Aìrde an Ear. An dèidh sin leig e dheth a dhreuchd aig aois 36 agus chaidh baran a dhèanamh dheth.<br /> <br /> Chaidh Caisteal Dhùn Creige a thogail airson aoigheachd a thoirt do aoighean. Air sgàth a shuidheachadh an ìre mhath iomallach, chur MacMhathain air dòigh gum biodh a stèisean rèile fhèin aig a' chaisteal. An dèidh a bhith aig diofar dhaoine anns na bliadhnachan bhon uair sin, tha an caisteal an-diugh ag obair mar thaigh-òsta agus mar ionad thachartasan. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>