Port Ma Cholmaig
GAIRLOCHM_466

Port Ma Cholmaig

ROS: Tairbeart

tràighean gainmhich; bailtean; naoimh; bailtean eachdraidheil; cladhadh àrsaidh

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Dealbh-camara de Phort Ma Cholmaig air oirthir an ear siorrachd Rois is Chrombaigh. <br /> <br /> 'S e Port Ma Cholmaig baile beag brèagha na laighe air cost a tuath Rubha an Tairbeirt, 9 mìle an ear air Baile Dhùbhthaich.<br /> <br /> Le eachdraidh fhada, tha an sgìre air a bhith na àite-còmhnaidh bho, co-dhiù, Linn an Umha, mar a tha fianais bho òtraichean slige ag innse dhuinn. Tha cuideachd broch Linn an Iarainn an iar air a' bhaile. Tha fianais ann a tha a' toirt a' chreids gur dòcha gun do thog na Ròmanaich dùn beag còmhnaidh ann am Port Ma Cholmaig. Tha deilbh-camara air an togail bhon adhar air comharraidhean bàrra a nochdadh a tha a' sealltainn crò mòr le dìg mun cuairt air agus a mheadhan far an robh eaglais na paraiste a bh' ann. <br /> <br /> An-diugh tha iad a' dèanamh cladhadh àrsaidheil ann am Port Ma Cholmaig, fear den fheadhainn as motha san dùthaich. Lorgadh a' chiad mhanachainn Chruithneach sa bhaile agus tha iad den bheachd gur ann bho 500 AD a tha i.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>