Sèirdt. J Friseal, Beachdairean Mhic Shimidh I.Y.
GAIRLOCHM_467

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Gairloch Heritage Museum

sgoiltean an airm; armachd; lovat scouts; rèisimeidean; cogadh; saighdearan

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Dealbh-camara den t-Sèirdeant J Friseal de Bheachdairean Mhic Shimidh I.Y., na 'Lovat Scouts', aig Sgoil nam Musg aca ann an Hythe, Kent.<br /> <br /> B' e Beachdairean Mhic Shimidh aonad a chruthaich Sìm Iòseph Friseal, 14mh Mac Shimidh san Fhaoilleach 1900, na aonad den arm Bhreatannach, airson seirbheis a dhèanamh ann an Dàrna Cogadh nam Boer. Chunnaic Beachdairean MhicShimidh tòrr sabaid sa Chiad Chogadh, Gallipoli na mheasg, air a' Chrìoch an Iar, a' Western Front' agus cuideachd ann am Macedonia agus san Èipheit. San Dàrna Cogadh bha an t-Aonad air a ghearastanadh air na h-Eileanan Faro, ach chaidh an cur an sàs a-rithist san Eadailt.<br /> <br /> Chaidh Sgoil nam Musg ('s e sin 'musket', seòrsa gunna fada) a chur air bhonn ann an Hythe, Kent, ann an 1854. Bhiodh iad a' teagasg dhòighean-cleachdaidh ghunnaichean is armachd bheag do na saighdearan aca.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>