Barantas Prìosain: Anna Jackson, d3
Z_GB232_L_INV_HC_5I_03
Lìonradh Thasglann na Gàidhealtachd
pàipearan cùirte
clàran cùirte
Warrant of Commitment: Anne Jackson, p3

Seo an nòta cuspair on Achd Tharraing is Barantas Prìosain le Alasdair Friseal à Srath Eachainn is Seumas MacFhearghais, Ridire Beag Chille Chiarain, ann an Inbhir Nis. Tha e mu Anna Jackson, a bh' air a faighinn ciontach de mheall-sgrìobhadh. Tha am barantas o 9 An t-Sultain 1754

Chaidh Anna Jackson a feuchainn is a faighinn ciontach air an t-7mh dhen t-Sultain 1754, is tha a binn sgrìobhte gu mionaideach. Bha I gu bhith air a cumail sa phrìosan gu Dihaoine 27mh Sultain 1754, is air an latha sin bha seo ri thachairt:
"taken furth of the sd [said] Tolbooth, having her hands tyed behind her back with a Rope, attended with the common Executioner walking behind her, having the end of the sd Rope in his hand and having a Labell on paper pinned upon her Breast, with this Inscription in Capital Letters writt thereupon "Anne Jackson ane Infamous Person convicted of the Crime of Forgery" To the mercat Cross of Inverness upon the publick street thereof", is an uair sin bhiodh I air a cur air piolaid o 11:00m gu meadhan-là, air a giùlan air ais gu Bothan nan Cìsean is an dèidh sin air a cur gu àiteachadh anns na Stàitean Aonaichte leis a' chiad sheòladair malairteach a bha a' dol ann. Bha aigesan ri £10 a phàigheadh mar èarlas is teisteanas a thoirt seachad a dhearbhadh gun deach a toirt a-null. Feumar an teisteanas a thoirt dhan chùirt an taobh a-staigh bliadhna. Tha I air a cur air falbh airson a' chòrr de beatha. Tha am pàipear seo a' toirt barantas gus a cur an grèim a-rithist, a cur ann am Prìosan Inbhir Nis agus (fhad 's a bhiodh I a' feitheamh turas eile a dh'Ameireaga) a bhith "publickly whipt thro the Town of Inverness by the hands of the common Hangman, receiving the ordinary number of Stripes upon her naked Back at each of the usual places, and at the accustomed time of Day" man tilleadh I a dh'Alba.

Chan e Raibeart Leith, Clàrc na Cùirte, a sgrìobh seo, ach tha e air aontachadh leis is tha ainm-sgrìobhte air gach duilleag

pàipearan cùirte; clàran cùirte

Inverness County Sheriff Court Records