Tagradh agus Saoradh bho Iain Grannd gu Morair a' Cheartais, Mac na Clèirich, 10 Sultain 1750, d.2
Lìonradh Thasglann na Gàidhealtachd
pàipearan cùirte
clàran cùirte
braighdeanas
Petition and Deliverance from John Grant to Lord Justice Clerk, 10 September 1750, p2

Is e seo earrann à litir Tagraidh agus Saoraidh bho Mhghr. Iain Grannd gun Làn Urramach Morairean a' Cheartais, Mac na Clèirich agus Minto, fon cheann-latha 10 Sultain 1750. Tha e co-cheangailte ri Alasdair MacDhòmhnaill, Màiri NicDhòmhnaill agus Anna NicDhòmhnaill à Moneragie agus Màiri NicUalraig à Gleann Lèibhe. Chaidh an cumail an grèim ann an Tollbooth Inbhir Nis fhad 's a bha iad a' feitheamh ri an cùirt airson na h-eucoir 'gun tug iad ionnsaigh no gun d' rinn iad fòirneart no gun do chuir iad bacadh air Coileanadh nan Laghan', agus rinn iad iarrtas an saoradh air urras a chaidh a cheadachadh.

Anns an sgrìobhainn seo tha Iain Grannd ag iarraidh 'gur dòcha gum biodh iad na Morairean toilichte barantas a cheadachadh gus na Pearsaichean a tha air an ainmeachadh shuas a chur air ais ... dha Tollbooth Inbhir Nis agus fuireach an sin gus an tèid an saoradh an ceann sreath na Lagha a rèir Ceartais'. Bheachdaich na Morairean air an tagradh agus 'cheadaich iad Barantas a rèir nan Cùmhnantan sin'

pàipearan cùirte; clàran cùirte; braighdeanas

Inverness County Sheriff Court Records