Litir o Chomann Càraichean na h-Alba
Z_GB232_R79_D_118_OBJECTION
trafaig
crìoch-astair
Scottish Automobile Club Letter

An t-8mh den Iuchar 1909.
Litir air a clò-sgrìobhadh o Chomann Càraichean na h-Alba mu iarrtas a chuir Comhairle Siorrachd Inbhir Nis gu Rùnaire na Stàite airson Alba ag iarraidh na crìoch-astair air feadhainn de na rathaidean mu thimcheall air Inbhir Nis a bhacadh gu 10msu, fo Achd nan Càraichean 1903. Fo Achd nan Càraichean 1903, b'fheudar a h-uile carbad a chlàradh dhan deach cead-draibhidh a thoirt a-steach gus am biodh na draibhearan aithnichte, agus chaidh a' chrìoch-astair nàiseanta àrdachadh gu 20msu. Bha Comann nan Càraichean an aghaidh na crìoch-astair a bhith aig 10msu air sgàth 's nach robh na rathaidean air an robh iad a' bruidhinn cunnartach no duilich, cha robh mòran trafaig orra, bha am beagan trafaig a bh' ann aotrom agus bha an Comann den bheachd gun robh e sàbhailte astar a bharrachd air 10msu a dhèanamh air na rathaidean ud

1900an

Comann Càraichean na h-Alba; Comhairle Siorrachd Inbhir Nis; Rùnaire na Stàite airson Alba; astar; rathaidean; Achd nan Càraichean; a' draibheadh; cead-draibhidh; trafaig; crìoch-astair