Ceisteachan do Fhreiceadan na Dùthcha
Ionad Tasglainn Ghallaibh
an dara cogadh
an cogadh ann am Breatainn
an cogadh aig baile
Home Guard Questionnaire

Chaidh an ceisteachan seo a chur gu na Ceannardan Sgìre, Ceannardan Buidhne agus Ceannardan Bhuidhnean-catha ann an Sgìre Ceann a Tuath na Gàidhealtachd de Fhreiceadan na Dùthcha. Tha e a' cur an cèill gu bheil sinn a' sgaoileadh a' cheisteachain a tha an cois seo agus sinn an dùil gum bi e feumail do leas-cheannardan agus iad a' teagaisg an sgiobaidhean. Mas urrainn do fhreiceadan ann am Freiceadan na Dùthcha na ceistean seo a fhreagairt agus ma tha iad comasach le gunna, bhiomaid den bheachd gu bheil e air a thrèanadh. Is e ceann a' cheisteachain AN T-EÒLAS A BU CHÒIR A BHITH AIG A H-UILE FREACADAN DÙTHCHA. Tha dà cheist dheug air fhichead ann uile gu lèir, agus tha iomadh earrann ann an cuid aca. Am measg nan cuspairean, tha mar a gheibhear a-mach cò an luchd-paraisiut a bha nan càraid agus cò an fheadhainn a tha nan nàmhaid; agus mar a bheirear biadh do fhreiceadan far nach eil e comasach dhaibh a dhol dhachaigh airson am biadh.

Chaidh am pàipear seo a chur leis a' Chòirnealair, G.S.O.1., 10 Barraid Àrd Rois, Inbhir Nis

1940an

freiceadain na dùthcha; ceisteachan; treànadh freiceadan na dùthcha; freiceadan na dùthcha; an dara cogadh; an cogadh ann am Breatainn; an cogadh aig baile

Home Guard/Civil Defence papers