Litir Dhìomhair. Ceumannan Earalais do Fhreiceadain
Ionad Tasglainn Ghallaibh

28mh "North Sea"
29mh "Through"
30mh "Rats"

Dòighean-obrach airson daoine a tha a' dlùthachadh ri Freiceadain no Luchd-faire:

1940an

freiceadan na dùthcha; ceumannan earalais; faclan còd; freiceadain; luchd-faire; dara cogadh; an cogadh ann am Breatainn; an cogadh aig baile

Home Guard/Civil Defence papers

Litir Dhìomhair. Ceumannan Earalais do Fhreiceadain is Luchd-faire.<br /> <br /> Chaidh an litir seo a chur gu Màidsear Buidheann-airm an 152mh Buidheann-arm Arm-coise. <br /> <br /> Tha liosta anns an litir de na faclan còd làitheil a bhiodh air an cleachdadh bho 17 Sultain 1940 gu 30 Sultain airson fhreiceadan is luchd-faire ann an Roinn Bhaile Dhubhthaich.<br /> <br /> Tha fios ann cuideachd mu dhòighean obrach airson Fhreiceadain is Luchd-taic gus am faigh iad a-mach a bheil daoine a tha a' dlùthachadh riutha càirdeil. <br /> <br /> Bhiodh an litir seo air a chumail fo ghlas nuair nach robh e ga cleachdadh. <br /> <br /> B' iad seo na faclan còd làitheil airson Roinn Bhaile Dhubhthaich anns an t-Sultain:<br /> <br /> 17mh "Through"<br /> 18mh "Rats" <br /> 19mh "Trough"<br /> 20mh "Buckie" <br /> 21mh "Wrong" <br /> 22mh "Soothe"<br /> 23mh "Those" <br /> 24mh "Throat" <br /> 25mh "Rothes" <br /> 26mh "Wretch" <br /> 27mh "Clothes" <br /> 28mh "North Sea" <br /> 29mh "Through" <br /> 30mh "Rats"<br /> <br /> Dòighean-obrach airson daoine a tha a' dlùthachadh ri Freiceadain no Luchd-faire: <br /> <br /> Armaichte: gus am bi e follaiseach gu bheil cuideigin càirdeil, bu chòir dhaibh an raidhfilean a ghiùlain leis an stoc air thoiseach. <br /> <br /> Neo-armaichte: bu chòir dhaibh an gàirdean clì a shìneadh a-mach air an làimh chlì aig 45° ris an talamh, a' sìneadh an corragan a-mach leis a' bhois a-mach