Litir Dhìomhair: A' Dèanamh Sabhaladh air Balùnaichean Bacaidh
Ionad Tasglainn Ghallaibh
dara cogadh
an cogadh ann am Breatainn
an cogadh aig baile
Secret Letter on Salvage of Barrage Balloons

Litir bho Oifis a' Chogaidh ann an Lunnainn: Stiùireadh do shaighdearan is do Fhreiceadan na Dùthcha mu bhith a' dèanamh sàbhaladh air Balùnaichean Bacaidh a chaidh mu sgaoil.

Tha Earr-ràdh "A" air a roinn ann an 11 earrannan le stiùireadh teann mu na bu chòir agus mu nach bu chòir do shaighdearan is do Fhreiceadain na Dùthcha a dhèanamh nan lorgadh iad Balùnaichean Bacaidh air an talamh no a' falbh leis a' ghaoith.

Tha stiùireadh ann mu bhith a' ceangail ròpaichean a' bhalùin ri rud nach gabh gluasad mar chraoibh, post no feansa. Cha bu chòir do dhaoine a bhith a' smocadh faisg air balùn. Bu chòir do dhaoine a bhith glè chùramach ma tha aca ri bhith a làimhseachadh uidheamachd mharbhtach sam bith a tha ceangailte ri càball balùin. Ghabhadh iad seo aithneachadh a chionn 's gum biodh baga dubh le uidheamachadh meatailt siolandaireach orra.

Ghabhadh an haidridsean a leigeil à balùnaichean le bhith a' tarraing còrd-reubaidh dearg. Bhiodh seo an urra ris a' phoileas nam biodh poileas sam bith an làthair

1940an

freiceadan na dùthcha; balùnaichean bacaidh; sàbhaladh; pumpaichean peatrail; a' briseadh; a' cur connadh bho fheum; sàbhaladh RAF; R.A.F; feachd an adhair; dara cogadh; an cogadh ann am Breatainn; an cogadh aig baile

Home Guard/Civil Defence papers