Litir Dhìomhair: Bacaidhean Rathaid
Ionad Tasglainn Ghallaibh

20 Galan Peatrail,
20 Galan de Mheasgachadh de 25% Peatrail, 75% Ola Gas,
dà Bhaga Min-sàibh,
10 Lb Fùdar-gunna.

1940an

freiceadan na dùthcha; bacaidhean rathaid; a' lasdadh bacaidhean rathaid; a' cur bacaidhean rathad nan smal; dara cogadh; an cogadh ann am Breatainn; an cogadh aig baile

Home Guard/Civil Defence papers

Litir bho A.W Vickers, G.S.O. III, Fo-sgìre Chataibh, Taigh-òsta an Stèisein, Alanais. <br /> Gu: an Caiptean Iain MacCardaidh (McHardy), Oifisean na Sgìre, Inbhir Uige. <br /> <br /> Tha an litir a' toirt cunntas air beachd ùr bho Àrd-ùghdarras na h-Alba mu bhacaidhean rathaid, gu sònraichte mu bhacaidean rathaid a bha gu bhith air an stèidheachadh a' cleachdadh seann chàraichean, làraidhean is cairtean tuathanais troma. <br /> <br /> Mhol Àrd-ùghdarras na h-Alba gum biodh na carbadan seo air an lìonadh le stuthan lasanta gus am biodh iad na b' èifeachdaiche mar bhacaidhean rathaid. <br /> <br /> Chaidh a mholadh gum biodh na seann charbadan air an lìonadh le: <br /> <br /> 10 Galan Tearra, <br /> 20 Galan Peatrail,<br /> 20 Galan de Mheasgachadh de 25% Peatrail, 75% Ola Gas, <br /> dà Bhaga Min-sàibh, <br /> 10 Lb Fùdar-gunna. <br /> Bhiodh rùm sam bith a bhiodh air fhàgail air a lìonadh le Seann Taidhrichean, Seann Phocannan (air am bogadh ann an ola gas)