Eàrr-ràdh C - Gnìomhan ma thèid Faclan Còd a Chleachdadh
Ionad Tasglainn Ghallaibh
dara cogadh
an cogadh ann am Breatainn
an cogadh aig baile
Appendix C - Action to be taken on code words.

An còigeamh duilleag de phàipear a chaidh a chur leis a' Chaiptean, Luchd-obrach Coitcheann (GS), Fo-sgìre Chataibh, a' mìneachadh dòighean-obrach sgaoilidh, agus na rudan rin dèanamh, mas e is gun rachadh na faclan còd "STAND TO" agus "ACTION STATIONS" a chleachdadh.

Rudan rin dèanamh ma thèid na faclan "Stand to" is "Acton Stations" a chleachdadh:
Tha deich gnìomhan rin dèanamh ma thèid "stand to" a chleachdadh, a' gabhail a-staigh: saighdearan a stèidheachadh aig bacaidhean rathaid, mèinnean a chur sìos ann an àiteachan air an sònrachadh, loidhnichean fòn a sgrios, agus àiteachan sgrùdadh charbadan a bhith air an stèidheachadh. Tha "Stand to" a' comharrachadh gu bheil an aimsir freagarrach airson ionnsaigh a thoirt air an dùthaich agus gu bheilear air fios fhaighinn gu bheil coltas ann gu bheil an nàmhaid am beachd sin a dhèanamh.

Tha sia gnìomhan rin dèanamh ma thèid "Action Station" a chleachdadh: rachadh fios a chur air Freiceadan na Dùthcha, rachadh cuid de na rathaidean a dhùnadh agus bhiodh saor-làithean is tìde dheth air a chur dheth

1940an

freiceadan na dùthcha; fo-sgìre chataibh; stand to; action stations; dòighean-obrach do shaighdearan; dòighean-obrach do fheachdan; dara cogadh; an cogadh ann am Breatainn; an cogadh aig baile

Home Guard/Civil Defence papers