Postair a' sanasachd taisbeanadh Ghòrdain Chuimeanaich
Cille Chuimein
Cille Chuimein
Cainneal Chaledonian
turasan seilge
Poster advertising Gordon Cumming's exhibition

1860an

taisbeanadh Ghòrdan Chuimeanach; Sealgair Leòmhann; Cille Chuimein; Cainneal Chaledonian; turasan seilge

Joseph Cook Collection (notices)

Postair a' sanasachd taisbeanadh Ghòrdain Chuimeanaich. Bha e aithnichte mar 'Shealgair Leòmhann' as dèidh iomairtean seilg thall thairis agus dh'fhosgail Roualeyn Gòrdan Cuimeanach taisbeanadh de a dhuaisean seilg ann an Cille Chuimein agus bhiodh e gan sealltainn do luchd-turais a bhiodh a' cleachdadh nam bàtaichean smùide air Sligh' Uisge Chaledonian. Thathar ag ràdh gum biodh Roualeyn a' coiseachd air bruachan na Sligh' Uisge nuair a bhiodh dùil ris a' bhàta smùid agus a' fàilteachadh an luchd-turais ann an làn-dheise Ghàidhealaich agus gobhar solta aige na chois. Bha e a' cosg tastan faighinn a-steach don taisbeanadh. Chaochail e ann an Cille Chuimein air a' 24 den Mhàirt 1866, aig aois 46 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>