Postair Taigh-cluiche, an Taigh-cluiche Rìoghail, Seòmraichean Lowe, Inbhir Nis
5 Am Faoilleach 1849
dannsa
Theatre Bill, Theatre Royal, Lowe's Rooms, Inverness

postairean; bileagan; sanasachd; taighean-cluich; dealbhan-cluich; òrain; dannsa

Joseph Cook Collection (notices)

Postair Taigh-cluich airson taigh-cluich ùr, an Taigh-cluich Rìoghail, Seòmraichean Lowe, Inbhir Nis. Tha am Manaidsear, Mgr Clanville, ag innse gur e am poileasaidh aige a bhith a' dèanamh chluichean a tha traighideach, èibhinn, faondramach agus amaideach, is e ag ràdh 'Cha tèid pìosan le mì-bheusachd sam bith a thaisbeanadh'. Bha na cumadh-sheallaidean agus na h-aodaichean uile gu bhith ùr, agus bhiodh aire air a thoirt do chofhurtachd an luchd-amhairc, agus bhiodh ceòl air a chluiche le còmhlan a bhiodh 'comasach'.<br /> <br /> <br /> <br /> Tha ainmean nan cleasaichean 's nam bana-chleasaichean a bha air an taghadh leis a' Chompanaidh air an toirt seachad, còmhla ri ainmean nan taighean-cluiche bhon tàinig iad. <br /> <br /> Bha cluiche Dihaoine an 5mh dhen Fhaoilleach 1849 aig 7 feasgar a' dol a ghabhail a-steach na dealbh-chluich 'Our Mary Ann', òran èibhinn le Mgr Fisher, an dealbh-chluich 'The Secret' agus òran èibhinn eile le Mgr Warren agus mu dheireadh an dealbh 'The Lottery Ticket'. Tha prìsean nan suidheachan air an innse cuideachd <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>