Litir don Ghranndach bho bhean Skinner, 4 Dàmhair 1906, td 4
Taigh-tasgaidh is Gaileiridh Ealan Inbhir Nis (stuth làmh-sgrìobhte)
litrichean
Manson Scott Skinner
strathspeys
Letter to Grant from Skinner's wife, 4 Oct 1906, page 4

Is ann à Battangorm, Drochaid Chàrr, a bha Alasdair Grannd (1856 - 1942). 'S ann o ainm a'bhaile a thàinig far-ainm a'Ghranndaich - 'Battan'. Dh'ionnsaich e mun dà ùidh as motha a bhiodh aige na bheatha an tòiseach nuair a bha e na bhalach - fìdhlearachd agus iasgach. Dh'fhàs e air leth math air an dà chuid; mar iasgair-slaite chruthaich e slat-iasgaich air an robh an 'Grant Vibration Rod' agus mar fhìdhlear, bha e na cheannard air Comann nan Srath Spè is Ruidhle Gàidhealach (Highland Strathspey and Reel Society) fad cha mhòr 40 bliadhna agus bha e cuideachd na eòlaiche air togail fhìdhlean. Chruthaich e an seòrsa fhìdhle air leth ann an cruth cruinn air a bheil 'Rondello'. Chithear eisimpleir de slat-iasgaich, fidheall agus Rondello a'Ghranndaich ann an Taigh Tasgaidh is Gailearaidh Inbhir Nis.

Chaidh an litir seo, leis a'cheann-latha 4 Dàmhair 1906, a chur leis an darna bean aig Skinner, Gertrude May Park-Skinner, gu Alasdair Grannd. San litir, tha a'Bh-Uas Skinner ag iarraidh airgead, as leth a duine, airson a obair mar bhreitheamh ann an co-fharpais a bha gu bhith ann. Tha i cuideachd a'gearan nach eil i a'faireachdainn gu math, suidheachadh nach eil air a chuideachadh a rèir coltais le dith taic ionmhais bho mhac Skinner, Manson

fìdhlearan; fìdhlean; slatan-iasgaich; litrichean; Manson Scott Skinner; strathspeys

Alexander Grant - miscellaneous letters