Taigh agus Gàrraidhean Inbhir Iùbh
GAIRLOCHM_1907

Gairloch Heritage Museum

ROS

gardens

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Taigh agus Gàrraidhean Inbhir Iùbh, stèidhichte ann an 1864 le Osgood MacCoinnich. Thòisich e a’ cruthachadh gàrradh air an rubha lom, creagach A’ Phluic Àrd. Chaidh talamh agus riasg a thoirt a-steach agus bannan fasgaidh tiugh a chur. Mean air mhean chaidh lusan, preasan agus craobhan cian-thìreach bho air feadh an t-saoghail a chur a’ cruthachadh gàrradh air leth, a fhuair buannachd bha Shruth a’ Chamais a bha a’ dol gu tuath suas an oirthir.<br /> <br /> Bhàsaich Osgood ann an 1922, agus e fhathast an sàs ann a bhith a’ cruthachadh a’ ghàrraidh. Lean a nighean, Bh.ph Sawyer leis an obair agus dha dhèidh sin thug i na gàrraidhean dhan Urras Nàiseanta ann an 1952. Chaidh an dealbh seo a thogail c. 1905 agus tha e a’ sealltainn fagasachd a’ ghàrraidh do Loch Iùbh. Chaidh an taigh a sgrios le teine ann an 1914. An dèidh sin chaidh togalach na ùire a thogail.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>