Dealbh-magaidh de Dhonnchadh Mac a' Phearsain
Caol Loch Aillse
paipear-naidheachd
lèirmheas
ùghdar
Newspaper Caricature of Duncan Macpherson

Chaidh a' chiad leabhar aig Donnchadh Mac a' Phearsain "Gateway to Skye" fhoillseachadh ann an 1946, ach mar a mhìnich Mac a' Phearsain san ro-ràdh aige: "chaidh aon chopaidh ... a thaipeadh, a dhealbhachadh agus a cheangal ann an 1939, ach chaidh am foillseachadh a chur dheth ri linn suidheachadh troimhe-chèile an t-saoghail aig an àm sin". Gu mi-fhortanach, chaochail a mhac Niall a bha air cuideachadh le deasachadh an leabhair, agus dhan tug e buidheachas anns an leabhar, ann an tubaist ann an 1944. Anns an leabhar, tha Mac a' Phearsain a' toirt cunntas air baile Chaol Loch Aillse agus air muinntir an àite anns na beagan bhliadhnaichean às dèidh dha a dhol a dh'fhuireach ann ann an 1912 nuair a bha e 30 bliadhna a dh'aois. Bha a bhùth-chungaidhean ann am fìor dheagh àite anns a' bhaile faisg air cidhe aiseag an Eilein Sgitheanaich agus mar sin, bhiodh mòran dhaoine às an àite agus luchd-turais a' tadhal oirre agus mar sin, bha Mac a' Phearsain aig cridhe na coimhearsnachd ann an ùine nach robh fada. Nuair a chaidh an leabhar fhoillseachadh, nochd lèirmheasan ann an iomadh pàipear naidheachd, a' gabhail a-steach Courier Dhùn Deagh, Bulletin Ghlaschu agus Gasaet Shruighlea

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:

Donnchadh Mac a' Phearsain; paipear-naidheachd; lèirmheas; ùghdar