Sanas airson criostalan liomaineid
Z_HCD_DOC_0003
eòlas-leigheis
Advert for lemonade crystals

sanas; eòlas-leigheis

Duncan Macpherson (typed pages)

Is coltach gun robh an t-sanas seo airson tionaichean chriostalan leis an dèanadh "liomaineid ceart" air a chlò-bhualadh le Moorland, an neach-dèanamh, le ainm an t-solaraiche ionadail air a chur aig bonn na duilleige. Is e Donnchadh Mac a' Phearsain an solaraiche sa chùis seo, a stèidhich agus a ruith a' bhùth ceimigeir ann an Caol Loch Aillse bho 1912 gus na 1960an. Bha a' bhùth ceimigeir aige, a bha dlùth dhan chidhe airson aiseag an Eilein Sgitheanaich, ann an deagh shuidheachadh airson seirbheis dha luchd-turais a sholarachadh a thuilleadh air muinntir na coimhearsnachd, agus bha Mac a' Phearsain na dhuine a bha fìor aithnichte san àite. Bha a' bhùth ceimigeir a' solarachadh bathar sgeadachaidh agus feumalachdan taighe a thuilleadh air bathar ceimigeach dha sgìre Loch Aillse, ceann a deas an Eilein Sgitheanaich agus ceàrnaidhean de na Hearadh aig an robh ceangal leis a' bhàta <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>