Litir gu Bùth-chungadair a' Chaoil bho Foirbeis MhicGhilleDhuinn, Duilleag 2
Beàrnasdal

Brown

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:

litir; togail dhealbh; bùth-chungadair; saor-chlachairean

Duncan Macpherson (documents)

Tha an litir seo o Foirbheis MacGilleDhuinn gu Donnchadh Mac a' Phearsain ag ràdh:<br /> <br /> Mr MacPherson<br /> <br /> Please send me album, Cabinet Mounts and a doz large Cabinets<br /> 1 packet P.O.P 29 pieces for which I enclose 5/-<br /> <br /> I am distributing your Circular when ever I go out, and recommend you as well.<br /> I expect to be in Kyle of Lochalsh on business soon as there will be a settlement about my property that's in the Stewarts possession then they will understand what it means by putting a man in the lockup. And I will be in to see you.<br /> <br /> I had the Portree freemasons to photograph laying the foundation stone of the new Masonic hall, and I am to get a 2/- order from each member.<br /> <br /> Yours truly <br /> Brown<br /> <br /> B' e dealbhadair a bhiodh a' tadhal air iomadh àitean san Eilean Sgitheanach agus a bhiodh a' ceannach stuthan chamara o Donnchadh Mac a' Phearsain 's a' Chaol a bh' ann an Foirbeis MacGilleDhuinn. Tha coltas gun robh e gu math annasach, ach tha e follaiseach gun robh e taingeil airson taic Mhic a' Phearsain agus bha e a' sanasachd na bùth-chungadair ùir dha le bhith a' sgaoileadh 'circulars'. B' e ailtire Loidse nan Saor-chlachairean, a chaidh a thogail ann an Ceàrnag Shomhairle, Port Rìgh, ann an 1912, a bh' ann an R. J. MacBheatha <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com ">Skye and Lochalsh Archives</a>