Taigh croite san t-sneachd
GAIRLOCHM_2057
mullach tughaidh
Croft house in snow

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Gairloch Heritage Museum

sneachd; sneachda; geamhradh; croitean; taighean croite; taigh tughaidh; taighean tughaidh; mullach tughaidh

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Tha mullach ìseal tughaidh, uinneagan beaga agus similearan beaga aig an taigh croite seo, uile feairtean air an dèanamh gus am biodh am blàths a' fuireach san taigh. Tha far-thogalach ceangailte ris air a bheil mullach de dh'iarann preasach.<br /> <br /> Bha mullach tughaidh na laighe air freama fiodha a bha na laighe air ballachan an taighe. Bha an tughadh saor agus aotrom, 's mar sin cha do rinn e cus luchd air na ballachan. Bhiodh an tughadh air a dhèanamh le diofar stuth a rèir de bha pailt san sgìre, na mheasg bhiodh fraoch, luachair, raineach agus connlach. Ann an sgìrean a bha faisg air an tràigh bhiodh an tughadh glè thric air a cheangal sìos le seann linntean iasgaich no siamain, air an cuideamachadh le clachan mòra. B' ann timcheall air meadhan na Gàidhealtachd a lorgadh an stoidhle tughaidh a chithear san dealbh, leis an tughadh a' crochadh a-mach seachad air na ballachan. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>