Cuireadh gu Dinneir Chlub Camanachd Cheann a' Ghiuthasaich
Z_KIGHF_93
Comann Chamanachd
spòrs
geamana
Kingussie Camanachd Club Dinner Invitation

Cuireadh gu Dinneir is Dannsa Bhliadhnail Chlub Camanachd Cheann a' Ghiuthasaich air Dihaoine 14mh Samhainn 1975. Bha an dannsa anns an Taigh-òsda Rìoghail, Ceann a' Ghiuthasaich, le ceòl o Chòmhlan-ciùil Dannsa Apache.

'S e fear de phrìomh sgiobaidhean chamanachd a th'ann an Camanachd Cheann a' Ghiuthasaich. Tha ceithir sgiobaidhean aca a' cluich aig diofar inbhean - fo aois 14, òganaich, òigridh is àrd inbhe. Bha iad an sàs anns an Comann Chamanachd a stèidheachadh ann an Ceann a' Ghiuthasaich ann an 1896, is 's e JC Dallas, Iar-Chaiptean Camanachd Cheann a' Ghiuthasaich, a' chiad sgioba a bhuannaich an duais, a th'air mullach a' chupan.

Anns na bliadhnaichean o chionn ghoirid, tha Camanachd Cheann a' Ghiuthasaich air a bhith uamhasach soirbheachail, is tha an sgioba ann an Leabhar Clàran an t-Saoghail Guinness mar an sgioba a bu shoirbheachaile ann an spòrs sam bith aig àm sam bith

1970an

camanachd; dannsan; Camanachd Cheann a' Ghiuthasaich; dinneirean; cupain; Comann Chamanachd; spòrs; geamana

Highland Folk Museum (documents)