Reic talmhainn ann an Sràid na h-Eaglais, 1470 (Beulaibh)
4 An Dùbhlachd 1470

Àireamh so-ruigsinn: INVMG 2002.109

Clàr-mìneachaidh

cùmhnantan; laghail; lagh; sgrìobhainnean; còirichean fearainn; seulaichean; baile-rìoghail

Inverness Burgh Documents (1)

San sgrìobhainn seo leis a' cheann-là 4mh Dùbhlachd 1470, tha Coinneach MacIain a' reic earainn talmhainn ann an Sràid na h-Eaglais, Inbhir Nis, gum Morair Tòmas Moravia (Mhoireibh), neach-caibeil na Ban-naoimh Catriona a' Mhaighdeann.<br /> <br /> Tha an dealbh a' sealltainn beulaibh na sgrìobhainn.<br /> <br /> Ann am foillseachadh bho 1875 aig Teàrlach Friseal-Mac anTòisich, 'Invernessiana: Contributions Toward a History of the Town and Parish of Inverness, from 1160 to 1599' (dg 148), tha an sgrìobhainn air eadar-theangachadh 's air ath-aithris on Laidinn thùsail mar seo: <br /> <br /> [Airson beag-fhaclair de chuid de na briathran air an cleachdadh ann an sgrìobhainnean bhuirgh Inbhir Nis, feuch an lean sibh an ceangal faisg air bonn na duilleige seo.]<br /> <br /> 'Upon 4th December of same year Kenneth Johnson sells to his beloved Lord Thomas Moravia, Chaplain of St Catherine the Virgin, a particate of land built upon in Church Street of said burgh, on the east side thereof, which lies between the common vennel at the north on the one side and the land which is called "le Tayt Hyll," at the south on the other, whose front and back extend to the King's common highway both at the east and west, &c. 'In testimony of which thing as I have no proper seal of my own present I have with great instance procured and caused to be appended to this present charter the sea of the honourable man Henry Finlay. At said burgh 4th December 1470. Witness - Hugh Angusson, Alexander Donaldson, and Walter Johnson, with many others called and specially required.'<br /> <br /> Àireamh so-ruigsinn: INVMG 2002.109 <br /> <br /> <a href=" http://www.ambaile.org.uk/?service=asset&action=show_zoom_window_popup&language=gd&asset=708&location=grid&asset_list=19947,708&basket_item_id=undefined" target=”_blank”> Clàr-mìneachaidh</a>