Leabhar Pàighidh agus Seirbheis Saighdear
W Gordon
leabhar seirbheis
leabhar pàighidh
Am Feachd Breatannach
Soldier's service and pay book

Tha an ìomhaigh seo a' sealltainn duilleag 18 agus 19 de leabhar pàighidh agus seirbheis saighdeir. Chaidh leabhar Airm 64, an leabhar pàighidh is seirbheis, a thoirt dhan a h-uile saighdear a chaidh dhan Arm Bhreatannach. Bha 20 duilleag anns an leabhar a bha a' clàradh fiosrachadh mionaideach mar àireamh airm an t-saighdeir, eachdraidh obrach, eachdraidh meidigeach, cunntas trèanaidh, aithneachadh pearsanta, fiosrachadh mu dhlùth neach-dàimh agus pàipearan an tiomnaidh dheireannaich. Dh'fheumadh an leabhar, a rèir an lagh, a bhith aig an t-saighdear an-còmhnaidh agus a bhith air a thaisbeanadh airson adhbharan aithneachaidh aig Pairèidean Pàighidh.

Bhuineadh an leabhar seo dha Iain Camshron Gòrdan anns na Signals Rìoghail. Tha duilleagan 18 and 19 a' sealltainn feumalachdan laghail a thaobh tiomnaidh saighdeir. Tha duilleag 18 a' leantainn air leis an fhoirm a bhios aig saighdearan ri lìonadh a bhios airson an cuid seilbh gu lèir fhàgail aig aon duine. Tha duilleag 19 a' toirt seachad stiùiridhean a thaobh a bhith a' sgrìobhadh tiomnadh giorraichte

leabhar seirbheis; leabhar pàighidh; Am Feachd Breatannach

W Gordon