Leabhar Fuasglaidh Saighdeir
W Gordon
An Dàrna Cogadh Mòr
Arm Bhreatainn
prìosanaich cogaidh
Soldier's Release Book

Tha an ìomhaigh seo a' sealltainn leabhar fusglaidh saighdeir aig ìre A. Chaidh an leabhar fusglaidh a thoirt do dh'Iain Camshron Gòrdan bho na Comharran Rìoghail a bha na phrìosanach cogaidh. Chaidh an Comharraiche Gòrdan a thoirt an grèim le saighdearan Iapanach fhad 's a bha e ann an seirbheis ann am Malaya. Chuir e seachad trì bliadhna mar phrìosanach cogaidh mus deach a thilleadh dhachaigh ann an 1945.

Tha duilleag 4 den leabhar fuasglaidh a' toirt stiùireadh dha saighdearan aig a bheil feum air leigheas anns an ospadal nuair a tha iad air fòrladh. Tha a' chiad pharagraf ag ràdh gum bu chòir an leabhar a shealltainn do dh'ùghdarrasan an ospadail aig àm a dhol a-steach dhan ospadal no a' frithealadh an ospadail. Gu h-àbhaisteach, thèid leigheas euslainteach a thoirt seachad anns an ospadal armailteach as fhaisge no ann an ospadalan catharra fo Sgeama Meidigeach Èiginneach. Gheibhear leigheas fhiaclan èiginneach ann an ionadan fiaclair an Airm agus ann an ospadalan armailteach.

Às dèidh bliadhnaichean a' chogaidh chaidh Iain Gòrdain air adhart gu bhith na neach-seilbh air a' bhùth chiùil, 'The Record Rendezvous', stèidhichte air Sràid na h-Eaglaise ann an Inbhir Nis

1940an

sgrìobhainnean airm; leabhraichean fuasglaidh; An Dàrna Cogadh Mòr; Arm Bhreatainn; prìosanaich cogaidh

W Gordon

Winnie Gordon (documents)