Leabhar Fuasglaidh Saighdeir Ìre A
W Gordon
An Dàrna Cogadh Mòr
Arm Bhreatainn
prìosanaich cogaidh
Soldier's Release Book Class A

Tha an ìomhaigh seo a' sealltainn a' chòmhdaich cùil de leabhar fusglaidh saighdeir aig ìre A. Chaidh an leabhar fusglaidh a thoirt do dh'Iain Camshron Gòrdan bho na Comharran Rìoghail a bha na phrìosanach cogaidh. Chaidh an Comharraiche Gòrdan a thoirt an grèim le saighdearan Iapanach fhad 's a bha e ann an seirbheis ann am Malaya. Chuir e seachad trì bliadhna mar phrìosanach cogaidh mus deach a thilleadh dhachaigh ann an 1945.

Tha an còmhdach cùil a' sealltainn dà stampa. Tha an stampa gu h-àrd ag ràdh gu bheil an saighdear airidh air siubhal aig prìs nas ìsle, ma thèid an leabhar a shealltainn aig oifis rèile. Chaidh an stampa gu h-ìosal a lìbhrigeadh leis an ionaid fuasglaidh armailteach agus tha i a' dearbhadh gun deach fòrladh fuasglaidh a bhuileachadh. Chaidh toitean agus siùcaran a thoirt seachad aig àm fuasglaidh.

Às dèidh bliadhnaichean a' chogaidh chaidh Iain Gòrdain air adhart gu bhith na neach-seilbh air a' bhùth chiùil, 'The Record Rendezvous', stèidhichte air Sràid na h-Eaglaise ann an Inbhir Nis

1940an

sgrìobhainnean airm; leabhraichean fuasglaidh; An Dàrna Cogadh Mòr; Arm Bhreatainn; prìosanaich cogaidh

W Gordon

Winnie Gordon (documents)