Bàt'-aiseig Phort an t-Sròim
Port an t-Sròim
Iarla Rois
Dòmhnallaich Ghlinn Garadh
Clann Choinnich Chinn Tàile
Strome ferry boat

ROS: Loch Aillse

Loch Aillse; Loch Carrann; Port an t-Sròim; Iarla Rois; Dòmhnallaich Ghlinn Garadh; Clann Choinnich Chinn Tàile; 1971; 2008

William J Ramsay Archive

Dealbh camara de dh'aiseag Phort an t-Sròim bho tràth gu meadhan na ficheadamh linn. Chithear aon chàr air an aiseag.<br /> <br /> Bhiodh an t-aiseag a' dol tarsainn beul Loch Carrann gu Port an t-Sròim agus b' e muinntir na sgìre bu mhotha a bha ga cleachdadh. Sguir e ann an 1970 nuair nach robh feum air tuilleadh nuair a chaidh ath-thogail a dhèanamh air an t-seann rathad a bha air cladach a tuath Loch Carrann gu ruig Inbhir Nis. Ach nuair a bha maoim-slèibhe ann san Dàmhair 2008, cha robh na rathaidean ionadail sàbhailte agus chaidh seirbheis aiseig a chur ann airson greis bheag fhad 's a bha iad a' càradh an rathaid.<br /> <br /> Tha làrach Chaisteal an t-Sròim na shuidhe air a' bhruaich a tuath mu choinneamh Port an t-Sròim. 'S ann le Dòmhnallaich Ghlinn Garadh a bha an caisteal an toiseach, ach chaidh a chur na theine ann an 1692 le Clann Choinnich Chinn Tàile <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>