TIOTAL
Anndra, Easbaig Mhoireibh, a' cur san dreuchd neach-caibeil an naoimh Peadair aig Eaglais Paraiste Inbhir Nis, 1490 (Cùlaibh)
20 An t-Iuchar 1490
Taigh-tasgaidh is Gaileiridh Ealan Inbhir Nis (stuth làmh-sgrìobhte)
901
cùmhnantan
laghail
lagh
sgrìobhainnean
còirichean fearainn
seulaichean
baile-rìoghail
Andrew, Bishop of Moray appoints chaplain of St Peter, Inverness Parish Church, 1490 (Back)

Tha an dealbh a' sealltainn cùlaibh na sgrìobhainn.

Àireamh so-ruigsinn: INVMG 2002.139

Clàr-mìneachaidh

cùmhnantan; laghail; lagh; sgrìobhainnean; còirichean fearainn; seulaichean; baile-rìoghail

Inverness Burgh Documents (1)

Am 22mh Giblean 1490, chaidh Tòmas Copland [Coupland] fhoillseachadh le Anndra MacFhearchair do chaibealachd an Naoimh Peadair ann an Eaglais Paraiste Inbhir Nis. <br /> <br /> Tha an dealbh a' sealltainn cùlaibh na sgrìobhainn.<br /> <br /> San sgrìobhainn seo leis a' cheann-là 20mh Iuchar 1490, tha Anndra, Easbaig Mhoireibh, a' dearbhadh a' chuir-an-dreuchd le bhith ag òrdachadh 'John M'Cellan, vicar of Fernway, or any of his chaplains, to invest, induct, and appoint the said Thomas in said office, to defend him therein and to furnish him with the fruits thereof.'<br /> <br /> Ann am foillseachadh bho 1875 aig Teàrlach Friseal-Mac anTòisich, 'Invernessiana: Contributions Toward a History of the Town and Parish of Inverness, from 1160 to 1599' (dg 161), tha an sgrìobhainn air eadar-theangachadh on Laidinn thùsail. <br /> <br /> [Airson beag-fhaclair de chuid de na briathran air an cleachdadh ann an sgrìobhainnean bhuirgh Inbhir Nis, feuch an lean sibh an ceangal faisg air bonn na duilleige seo.]<br /> <br /> Àireamh so-ruigsinn: INVMG 2002.139 <br /> <br /> <a href=" http://www.ambaile.org.uk/?service=asset&action=show_zoom_window_popup&language=gd&asset=708&location=grid&asset_list=19947,708&basket_item_id=undefined" target=”_blank”> Clàr-mìneachaidh</a>