TIOTAL
Foillseachadh Thòmais Chopland do Chaibealachd an Naoimh Peadair, Eaglais Paraiste Inbhir Nis, 1490 (Beulaibh)
22 An Giblean 1490
Taigh-tasgaidh is Gaileiridh Ealan Inbhir Nis (stuth làmh-sgrìobhte)
916
cùmhnantan
laghail
lagh
sgrìobhainnean
còirichean fearainn
seulaichean
baile-rìoghail
Presentation of Thomas Copland to Chaplainship of St Peter, 1490 (Front)

Tha an dealbh a' sealltainn beulaibh na sgrìobhainn.

Àireamh so-ruigsinn: INVMG 2002.150

Clàr-mìneachaidh

cùmhnantan; laghail; lagh; sgrìobhainnean; còirichean fearainn; seulaichean; baile-rìoghail

Inverness Burgh Documents (1)

San sgrìobhainn seo leis a' cheann-là 22mh Giblean 1490, tha Anndra MhicFhearchair, air dha caibealachd an Naoimh Peadair aig Eaglais Paraiste Inbhir Nis a chur air bhonn, a' foillseachadh Tòmas Copland [Coupland] don chaibealachd, le cead Anndra, Easbaig Mhoireibh.<br /> <br /> Tha an dealbh a' sealltainn beulaibh na sgrìobhainn.<br /> <br /> Iomradh: Foillseachadh 1875 aig Teàrlach Friseal-Mac anTòisich, 'Invernessiana: Contributions Toward a History of the Town and Parish of Inverness, from 1160 to 1599' (dg 161). <br /> <br /> [Airson beag-fhaclair de chuid de na briathran air an cleachdadh ann an sgrìobhainnean bhuirgh Inbhir Nis, feuch an lean sibh an ceangal faisg air bonn na duilleige seo.]<br /> <br /> Àireamh so-ruigsinn: INVMG 2002.150 <br /> <br /> <a href=" http://www.ambaile.org.uk/?service=asset&action=show_zoom_window_popup&language=gd&asset=708&location=grid&asset_list=19947,708&basket_item_id=undefined" target=”_blank”> Clàr-mìneachaidh</a>