Tobhtaichean Chaisteal Shuain, Cnapadal
Cnapadal
Suaibhne Ruadh
Castle Sween ruins, Knapdale

Caisteal Shuain; Cnapadal; rìoghairean; tobhtaichean; Suibhne; Suaibhne Ruadh; caistealan

M E M Donaldson Collection

Tha Caisteal Shuain, no Suainidh, an Earra-Ghàidheal am measg nan caistealan cloiche as tràithe an Alba a tha fhathast nan seasamh. Chaidh a thogail mun 12mh linn le Suaibhne Ruadh. 'S ann le duine mu seach a bha e tro na linntean agus mu dheireadh chaidh a sgrios le muinntir an Rìgh, na rìoghairean, ann an 1647. Chaidh an dealbh seo a thogail sa chiad leth den 20mh linn le M.E.M. Donaldson agus chithear an caisteal air a chòmhdach gu mòr le eidheann.<br /> <br /> Rugadh Mary Ethel Muir Donaldson ann an 1876 agus thàinig i don Ghàidhealtachd mu 1908. Shiubhail i fad is farsaing air a' Ghàidhealtachd an iar agus a tuath, a' sgrìobhadh is a' togail dhealbhan. Eadar 1912 is 1949 sgrìobh i iomadh leabhar air dualchasan agus eachdraidh shòisealta na sgìre. Chaochail i ann an taigh-eiridinn ann an Dùn Èideann ann an 1958 agus chaidh a tìodhlacadh anns an Òban <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>