Caibeal Cheallan an Naoimh Charmaig & Crois nan Ceallan, Cnapadal
A' Chill
croisean
deilbh
eaglaisean
St Charmaig Keills Chapel & Keills Cross, Knapdale

Cnapadal; Ceallan an Naoimh Carmaig; Loch Na Cille; Taigh 'Bhealaich; Crois nan Ceallan; crois; croisean; deilbh; eaglaisean

M E M Donaldson Collection

'S e caibeal bho anmoch san 12mh linn a th' ann an Ceallan an Naoimh Charmaig a tha a' coimhead a-mach air Loch na Cille an iar-dheas iar-eilein Taigh a' Bhealaich, an Cnapadal. Tha Crois nan Ceallan, crois Chrìosdaidh on 8mh no 9mh linn san stoidhle snaidhidh Ionianach, ri faicinn san leas ri taobh a deas na deilbh. 'S ann on chiad leth dhen 20mh linn a tha an dealbh agus chaidh a togail le M.E.M. Donaldson. An-diugh, tha an caibeal air a bhith air ath-thogail agus tha a' chrois a-nis na seasamh taobh a-staigh nam ballachan aige.<br /> <br /> Rugadh Mary Ethel Muir Donaldson ann an 1876 agus thàinig i don Ghàidhealtachd mu 1908. Shiubhail i fad is farsaing air a' Ghàidhealtachd an iar agus a tuath, a' sgrìobhadh is a' togail dhealbhan. Eadar 1912 is 1949 sgrìobh i iomadh leabhar air dualchasan agus eachdraidh shòisealta na sgìre. Chaochail i ann an taigh-eiridinn ann an Dùn Èideann ann an 1958 agus chaidh a tìodhlacadh anns an Òban <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>