Nairn MacEòghainn le Buidheann Rugbaidh, Sràid na h-Acadamaidh, Inbhir Nis
JTHOMSON_BOX2_0106

’S e Alasdair Mac a’ Mhuilleir am pìobaire, bho Chomann Pìobaireachd Lèigiun Bhreatainn.

Ma tha sibh ag aithneachadh duine sam bith eile san dealbh, cuiribh fios thugainn, mas e ur toil e.

bancaichean; comainn togalaich; cluicheadairean rugbaidh; daoine (buidhnean)

Jimmy Thomson Archive

Air làimh chlì na deilbh seo tha Nairn MacEòghainn, agus e a’ cath ball rugbaidh gu Gòrdan MacIlleDhuinn. Bha an dithis fhireannach nan cluicheadairean rugbaidh Albannach eadar-nàiseanta agus bha MacIlleDhuinn cuideachd a’ cluiche airson nam British Lions. Bha iad ann an Inbhir Nis a’ fosgladh meur ùr de Chomann Togalaich na h-Alba. <br /> <br /> Chluich Nairn MacEòghainn 20 gèam do dh’Alba eadar 1971 agus 1975 agus bha e an uair sin na oide air an sgioba nàiseanta. B’ ann air a shàillibh-san cuideachd a dh’fhàs Club Ball-coise Rugbaidh na Gàidhealtachd anns na 1970an. Chaochail e ann an 2018.<br /> <br /> Chluich Gòrdan MacIlleDhuinn 30 gèam do dh’Alba agus nochd e ochd tursan dha na British Lions. Nuair a sguir e a chluiche, bha e na mhanaidsear ann an Comann Togalaich na h-Alba. Chaochail e le aillse anns a’ Mhàrt 2001, aig aois 53.<br /> <br /> ’S e Alasdair Mac a’ Mhuilleir am pìobaire, bho Chomann Pìobaireachd Lèigiun Bhreatainn.<br /> <br /> Ma tha sibh ag aithneachadh duine sam bith eile san dealbh, cuiribh fios thugainn, mas e ur toil e.<br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> <br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>