Criutha na sgotha "Thendara"
Taigh-tasgaidh Ulapuil
Crew of the sailing yacht "Thendara"

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

bàtaichean; gheat; sgoth; seòladairean

Ullapool Museum Photographic Collection

Dealbh de chòignear sheòladairean air bòrd na sgoth "Thendara". Bho chlì gu deas, chithear: Jackie MacCoinnich, Willie Seumas MacCoinnich, Danaidh MacCoinnich, Ailig MacCoinnich agus Iain MacCoinnich. Bha na fireannaich uile às An Leitir, baile air cladach taobh siar Loch Bhraoin.<br /> <br /> Tha RNYC a' ciallachadh Royal Northubrian Yacht Club. Chaidh an sgoth a thogail ann an 1936 le Alexander Stephens & Son, Glaschu. Às dèidh dhi crìonadh gu mòr, chaidh a sgeadachadh ann an Southampton ann an 1993, chaidh ùrachadh gu tùr ann an 1999 agus chaidh a chur air a' mhargaidh air 5,000,000 Euro ann an 2007. <br /> <br /> Bha e gu math cumanta gum biodh luchd-seilbh sgothan-rèisidh gan toirt don Ghàidhealtachd an Iar rè mìosan an t-samhraidh agus a bhith a' fastadh criutha às an àite <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a>